måndag 30 juli 2012

Dags att ladda om

Tiden går och barn nummer två skall snart få se dagens ljus. Han går under arbetsnamnet Albert just nu (pappa och mamma hoppas det kommer att bli en Einstein!) och har preliminär nedkomst 11 september (och vi hoppas vidare att det inte blir en liten person som ska terrorisera oss)!
Det var ju ett tag sen jag skrev nåt här, och mycket har hänt, och jag ska inte försöka pussla ihop alla bitar som fattas - det var och är inte syftet med denna sida. Ska man ha full koll på oss får man uppdatera sig på facebook, telefon, kikare och gärna komma och besöka oss ibland men framför allt bjuda över oss på något gott allt som oftast! :)
Nä tanken med denna sida är att ge lite djupare tankar och beskrivningar av det som försiggår och lite statusuppdateringar då och då - när vi har tid. Dvs inte lika ytligt som på facebook och inte lika detaljerat som om man träffas men så pass detaljerat att det riskerar att prioriteras bort, och precis så detaljerat att man inte behöver ringa och fråga när vi inte har tid att svara! :)
Doris är nu ca 2 år och 4,5 mån, 92 cm lång och ca 15 kg tung, envis som en sten, pigg som en mört och riktigt kräsen vad det gäller mat. Hon har ständiga skrubbsår på knäna, konstant napp i munnen och alltid sugen på att hoppa i sängar, hänga upp-och-ner eller hitta på nåt annat skoj med mamma eller pappa. Hon har stort intresse för film och appar. Favoriterna just nu är Lotta på Bråkmakargatan ("ploppan"), Alfons ("afon") och Laban ("buuu"). Bland apparna på pappas telefon hittar man bl.a. pussel och memory (lätt!) och räkne-lekar (svårt!). Idag räknade hon till fem för första gången! Alfabetet och pott-träning står på tur.
Under sommaren var det tänkt att Doris skulle gå på ett annat dagis några veckor. Första veckan gick bra, andra veckan gick... inte. Hon verkade tycka att det var hemskt och ville hellre vara hemma, så vi ringde in mormor några dar och nu har jag tagit ut mina sista semester-dagar denna vecka. Något jag gärna planerade in; vädret har varit perfekt och Doris och jag har haft det härligt, Doris blir ofrivilligt exponerad av OS dessutom - vilket säkert kan väcka sport-intresset senare i livet. Jag försöker njuta så mycket som möjligt och ladda batterierna.
Vi har hållit oss pigga och krya hela våren och sommaren i stort sett - peppar, peppar, ta i trä - och vi trivs bra med livet/liven i Årsta även om vi drömmer om hus och båt, men kan inte tänka ut var de drömmarna kan gå i uppfyllelse än. Men förmodligen kommer bo-ytan att bli i minsta laget framöver...
Sofia har haft lite mer krämpor denna graviditet men kämpar på med jobbet - i alla fall just nu, vi får se hur länge - tur att förra graviditeten var så pass fri från besvär.
Här näst kommer Sofia gå på ledighet och troligtvis vara hemma ca ett år. Efter den perioden blir det att söka nytt jobb, och under den perioden blir det att söka nytt boende och leva småbarns familj igen (ja, jag ser fram emot att komma hem till dukat bord!) :)
Sådär, det var väll inte så svårt! Det ska nog gå bra att skriva lite oftare framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar