måndag 13 december 2010

Sappa

Måste passa på att göra ett blogginlägg om det senaste framsteget i Doris utveckling. Har har under en längre tid förstått att man kan göra saker med manicken med knapparna som påverkar det som visas på underhållningsburken. Och hon har gillat att pilla, gnaga och dregla på manicken med knapparna. Men igår kväll kom genombrottet; hon sträckte sig ner, tog knapp-manicken och började målmedvetet sappa mellan kanalerna! Naturligtvis med blandad framgång men ändå! Jag blev nästan tåröggd!
Likadant är det med datorn, tangentbordet och musen; hon kopplar att de hänger ihop och att man kan trycka använda saker för att få fram roliga saker på skärmen. Helt otroligt anser jag, eller så är det mer självklart än vad jag kan föreställa mig? Iof hon har ju leksaker som man kan trycka på sen händer saker - steget kanske inte är så långt ändå...
Igår var även Emma, Johan och Simon och hälsade på, vilket blev himla trevligt - tyckte nog alla inblandade. Doris och Simon var väldigt nyfikna och intresserade av varandra, och lekte ett tag på sköna mattan. Det är roligt med par som är i samma skede i livet, man har genast mycket att prata om.
Det blev en liten julmarknad, en kall men uppfriskande promenad, och advents tillbehör som glögg och pepparkakor.
Nu är det dags att gå upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar